Menskracht en haar Organisatiekracht

Ik neem je graag een keer mee hoe onze Organisatiekracht dagen eruit zien. Dit keer aan de hand van foto’s van deze geweldig leuke dag samen met de “Menskracht’ers”

De dag beginnen met een kopje thee en een taartje is natuurlijk al heerlijk landen in het mooi centraal gelegen kantoor van Emilie in Den Haag. We hadden haar gevraagd om wat meer te vertellen over DISC, welke zij gebruikt in een andere vorm. Zoals je ziet met een landkaart.

Maar niet voordat we op basis van gevoel een kaart mochten pakken welke stond voor hoe wij er nu op dit moment bij zitten.
Het waren kaarten van een kunstenaar die bij deze kaarten ook een mooie beschrijven geschreven had. Een kwetsbaar momentje, maar o zo krachtig en verbindend!

 

 

 

 

 

 

 

En dan aan de slag met de DISC en de wereldkaart.
Eerst eens opzoek naar waar ik volgens de DISC op mijn plek zou mogen staan. Inspirerende woorden staan er op de wereldkaart. Zoals weetgierig, aanjager, bezieling, allegaatje, toewijding, hoogvlakte der verwondering en ga zo maar door.
Wanneer je daadwerkelijk op de wereld kaart gaat staan merk je meteen of dit de plek is waar jij ‘hoort’ te staan. Niet uit te leggen in woorden, wel een mooie ervaring.

En natuurlijk mag je soms ook opzoek naar de schaduwkanten in jou. Welke heb je nog te ontwikkelen of wil je nog onderzoeken.
Ook op dit deel van de wereldkaart gaan staan doet veel.
Het is mooi hoe Emilie dan vragen kan stellen waardoor er licht wordt geschenen op de schaduwkanten.
Zo wil bijvoorbeeld niemand arrogant genoemd worden. Maar als je kan omdenken naar; ik kies voor mijzelf waar door het lijkt dat ik alleen maar aan mijzelf denk heeft het een hele andere lading. Het gaat er dan vooral om hoe de buitenwereld jou ziet en niet hoe jij het zelf ziet.
Van mij mogen we vaker dingen omdenken in het positieve en er een mooi lichtje op schijnen, hoe negatief het ook lijkt te zijn.

 

En dan is het tijd voor de lunch, want het is stiekem toch hard werken. Ook hiervoor had Emilie voor gezorgd en kijk eens hoe lekker, divers én gezond onze lunch was!

Dat hadden we ook wel nodig want er stond een wandeling naar het strand op de planning…

Wanneer heb jij met jouw bedrijf een wandeling naar het strand gemaakt en was dat is ook nog eens onderdeel van Organisatiekracht?

 

 

 

 

 

 

 

 

Na heel wat kilometers in de benen, goede gesprekken en mooie inzichten zijn in Scheveningen aan het strand terecht gekomen. Natuurlijk moeten de voetjes dan even in het water en zijn we terug gelopen langs het strand.

 

 

Onderweg kwamen we de meest mooie en interessante dingen tegen zoals dit kunstwerk.
Bij ons kwam meteen op: Hoe diep durf jij te duiken in het onbekende?

Maar ook: Waarvoor steek jij je kop in het zand (beton in dit geval;))?

 

 

 

 

 

 

Wat het ons opgeleverd heeft?
Heel veel (werk)plezier, mooi inzichten in hoe we het werk graag zien, waar we tegenaan lopen buiten onszelf, maar zijn we bovenal meer te weten gekomen over onszelf. En nee, ik het is geen stereotype soort overleg zoals je dat zou verwachten, maar zijn we daar ook niet aan toe? Het anders doen wat we altijd al deden? Buiten de kaders denken en op naar de ‘nieuwe’ werkwereld?

Hier zit de kracht van Menskracht en innoveren wij graag van binnenuit!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ligt. In een vorige blog lees je meer over onze ervaring met deze wereldkaart, deze lees je hier. Maar toch was het weer een leuk ander perspectief wat onze collega hier uitlegde. Wie weet geven […]

Reacties zijn gesloten.