Teamdag Menskracht en RMT; Leren van elkaar

Vrijdag 10 maart

Het team FNV Trajectadviseurs stonden om 09.30 uur paraat in Zwolle voor een teamdag over duurzaam werken en leren van elkaar.
We merken dat het steeds drukker wordt in de arbeidsmarktregio’s en dat we als Trajectadviseur goed onze grenzen moeten bewaken. Je kunt je vast voorstellen dat we het liefst iedereen die zich aanmeldt zo snel mogelijk willen helpen. Maar er zitten maar een beperkt aantal uren in de dag, die we dan wel goed willen besteden. We hebben genoeg blogs op onze website staan die gaan over de Ratrace, burn out, even stilstaan en noem maar op. Allemaal om gezond je werk te kunnen blijven doen. Ze zeggen wel een practice what you preach, dus daarom deze dag voor ons als coaches om bewust stil te staan bij onze duurzame inzetbaarheid en natuurlijk om te leren van elkaar.
Want jeetje, wat een goudmijntje is het Regionaal Mobiliteitsteam toch eigenlijk! Iedere coach met zijn eigen kennis, kunnen en tools…

In de gezamenlijke ruimte van de Bloemendalstraat, waar het kantoor van Mariska zit, hebben we een leuke dag georganiseerd. Mariska, Karin, Anne Marie en Sasja hebben een programma samengesteld met thema’s zoals ontladen en opladen, Maps Tell, tools uitwisselen en kwaliteiten onderzoeken bij elkaar. Een lekkere lunch in de middag zorgde niet alleen voor wat gezonds te eten, maar ook voor een frisse neus. Zo waren alle elementen die we nodig hadden om vol energie naar huis te gaan aanwezig!

We startte de dag met een Tabatha, want voor velen van ons was het een flinke rit (inclusief file) en konden we wel wat energie gebruiken, om vervolgens met wat stoelyoga weer tot rust te komen. De dag kon van start!
Hoe gaaf dat Anne Marie een enorm wereldkaart genaamd “de wereld van verschil” mee nam om te ervaren in welk werelddeel ons voorkeursgedrag ligt. In een vorige blog lees je meer over onze ervaring met deze wereldkaart, deze lees je hier. Maar toch was het weer een leuk ander perspectief wat onze collega hier uitlegde. Wie weet geven we het nog vervolg…

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een lekkere en gezellige lunch hebben we gekeken naar onze eigen duurzame inzetbaarheid.

We zijn aan de slag gegaan met de volgende vraag: hoe zorg je goed voor jezelf? Een vraag die ogenschijnlijk makkelijk te beantwoorden valt, maar om dat dan binnen de categorie ontladen en opladen te plaatsen was zo makkelijk nog niet. Wandelen, is dat nu opladen of ontladen? Het ligt er maar net aan. Wandel je minimaal een halfuur stevig door waardoor je hartslag omhoog gaat, dan is het ontladen. Ga je heel mindfull wandelen, op het gemak, bewust van omgeving, helemaal in het moment, dan is het opladen. Het verschil tussen ontladen en opladen bleek toch lastiger dan gedacht, maar uiteindelijk zijn we eruit gekomen: We zullen eerst moeten ontladen voordat we kunnen opladen. En tja, dat ontladen schiet er soms bij in en is daarom niet in balans…. Een puntje om thuis mee aan de slag te gaan dus!

We hebben ook even stilgestaan bij voeding. Daar zijn misschien wel 100 verschillende visies op en daarom hebben we even stilgestaan bij de basis. Waar haal je energie uit, wat zijn gezonde keuze, uit welke macronutriënten bestaan deze en is verse jus orange eigenlijk wel zo gezond voor je?

Tot slot hebben we gekeken naar tools. Coaching tools die onze collega’s gebruiken, gedeeld die wijzelf gebruiken en zo onze rugzak te vullen met ideeën voor alle kandidaten die wij mogen coachen naar een duurzame baan. Sta jij met jouw team wel eens stil bij duurzaam werk, informatie uitwisselen, een interactieve dag waar je veel energie uithaalt? Een echte aanrader of je je wilt verrijken met de pareltjes binnen het team!