Lef en kwetsbaarheid

Afgelopen maandag waren we bij samenwerkingspartner Maya Koers in Gendt om ons inzichten te geven over het team Menskracht.
We hadden een Jane test gedaan die ging over talenten, de blinde vlek en het talent waarmee je dit compenseert. Dit hebben we gekoppeld de dingen die goed lopen en de dingen die misschien anders of beter hadden gekund binnen ons team.

Ook hier kwam het thema lef eigenlijk weer in terug. We hebben het vaker gehad over hoe de kandidaten lef tonen. Maar hoe zit dat eigenlijk in ons teams? Ik kom eigenlijk tot de conclusie dat lef tonen ook een stukje kwetsbaarheid in zich heeft. En dat een veilige omgeving heel veel invloed heeft op het tonen van lef. Want het is natuurlijk leuk om het te hebben over dat wat je goed kan binnen een team en hoe je dat kunt gaan inzetten. Maar eigenlijk is het heel “naakt” om te zeggen dat je ergens niet zoveel talent voor hebt wat misschien wel gewenst is binnen het team.

Bij Menskracht staat deze veilige sfeer hoog in het vaandel en is bijna vanzelfsprekend. We vinden dit niet alleen belangrijk in onze coaching maar ook zeker in het team. En omdat we binnenkort een nieuw teamlid mogen toevoegen binnen Menskracht (wordt vervolgd!), zetten het ons aan het denken. Wat maakt Menskracht nou een veilige basis, voor zowel de coaching als het team? Want we zien toch echt dat onze kandidaten stappen zetten, maar wij als team ook heel open spreken met elkaar.

We hebben dan ook nooit zomaar een saai overleg. Hoe vaak heb nu overleg tussen de koeien?

Het zijn de kernwaardes die er toe doen. Die maken (of breken) dat jij lef toont. Als ik denk aan Menskracht dan denk ik aan gelijkwaardigheid, openheid, samenwerken, jezelf mogen zijn. En niet zomaar jezelf mogen zijn, maar jezelf mogen zijn inclusief je sterke en minder sterke kanten. Waarbij de volgende stap is: “Waar kunnen wij elkaar aanvullen?” Want waarom zou je je alleen maar focussen op wat we niet goed kunnen. Stel dat je dat wat je goed kan uit nut, een super power van maakt. Heb je je zwakkere punten dan nog heel hard nodig?

Als team heb je hier soms hulp bij nodig, want het is nogal een mindswitch. Kijk eens bij het kopje Teamkracht om te zien wat Menskracht daarin voor jou en jouw team kan betekenen. Want een team wat lef toont, kwetsbaar opstelt en een veilige basis is klinkt toch ideaal?