Waar haal je (het) lef vandaan?

In de vorige blog lazen we over de belemmerende overtuigingen. Deze weerhouden ons ervan te doen wat wel heel graag willen. Je geeft jezelf hiermee redenen om het niet te doen. Kort samengevat ben jijzelf degene die zo af en toe dwars ligt.

De grote vraag blijft dan ook: “Waar halen we lef wél vandaan?”. Ik denk dat het tijd is om te spelen!
Ons werk nemen we (vaak) erg serieus, we moeten ons professioneel gedragen en voldoen aan allerlei regels en verwachtingen. Maar wat nu als we werk kunnen zien als spelen? Zouden we er dan niet veel meer van genieten?
De opvatting die we hebben is werken moet, vrije tijd niet. Dingen die we moeten hebben we vaak al weerstand en als ik denk aan vrije tijd dan word ik daar instant blij van!

Vrijheid zoeken binnen beperkingen

Is het dan misschien de uitdaging om je werk in te vullen met het gevoel van vrije tijd? Ervan genieten, qualitytime, me time? Je hebt namelijk altijd een keuze, ook bij de niet zo leuke taken. Ik geef je wat voorbeelden. Wanneer ik de administratie doe dan doe ik dat omdat ik graag geld verdien om de dingen te kunnen betalen die belangrijk voor me zijn. Schrijf ik een verslag omdat ik het fijn vind om het resultaat helder te krijgen. En beantwoord ik de mails om een goede relatie te blijven houden.

Door het vanuit een ander perspectief te bekijken ziet de werkelijkheid er soms anders uit.

Wil je heel graag iets maar durf je nog niet. Vraag je dan af hoe jij jouw tijd wilt besteden en hoe je het al spelende wijs toch stapjes kunt zetten. Waarom zou je dat waar je bang voor bent toch voor het goede doel doen?

We hebben onze tijd nu eenmaal maar één keer te besteden. Dus doe jezelf een plezier en kies bewust hoe jij jouw tijd wilt invullen. Enjoy!