Deze tijd schreeuwt om samenwerking!

Zo, deze titel moest er toch echt even uit… Ik zal je vertellen waarom;

Het leuke aan werken bij Menskracht is namelijk de kijk op business. Tenminste, als je het mij vraagt. Menskracht is geen gestandaardiseerde organisatie met verschillende lagen managers, enorme teams of veel politiek geneuzel.
Toch heeft Menskracht wel alle kennis is huis en ziet Mariska maar zelden iets of iemand als concurrentie. Maar waarom eigenlijk?

Een netwerkorganisatie kan je zien als een walhalla aan kwaliteiten waar we gezamenlijk gebruik van mogen maken. Daarom is het projectmatige waarin wij samenwerken ook zo waardevol.
Ieder project is weer anders en je leert er veel nieuwe mensen kennen. Samen zorgen zij voor een mooie aanvulling op dat walhalla vol kwaliteiten, met ieder zijn of haar eigen expertise. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om ‘vast te roesten’ in een star systeem.
Een mooi voorbeeld van zo een aangepast systeem is het Regionaal Mobiliteitsteam waar een aantal Menskracht’ers onderdeel van zijn. Verschillende partijen werden samen, als netwerk, bij elkaar gezet als crisisdienstverlening in Covid-tijd. Een grote golf aan werkloosheid werd verwacht, maar het tegendeel bleek waar. Nu zeggen ze dat er krapte of schaarste op de arbeidsmarkt is. Wat maakt dat het Regionaal Mobiliteitsteam zich niet meer alleen focust op mensen zonder werk maar ook juist op mensen die niet op de goede (werk)plek zitten en opzoek mogen gaan naar een duurzamere baan. Dus niet vast geroest in het oude systeem, maar meegegaan met de behoeften van deze tijd.
Al is de vraag wel; Is dit dan nog wel schaarste? Of is er een andere behoeften ontstaan?

Er zijn vele dilemma’s te onderzoeken en op te lossen, ieder met zijn of haar eigen belang.
Een organisatie wilt graag genoeg personeel, een gevuld team. Terwijl het team graag goed wilt kunnen samenwerken. En waarom zou je daar dan geen hulp bij vragen en als werkgever wat bijdrage aan deze bijzondere tijd door mensen op een duurzame plek te behouden?

Ik sluit graag af met een citaat van Mariska waarvan ik hoop dat steeds meer en meer werkgevers dit gaan inzien:

 

“Ik zie geen concurrentie, maar vriendelijk samenwerken met dezelfde missie”

 

Ps. hoeveel keer heb jij in deze tekst het woord samen gelezen? 😉