Rijkdom van co-creëren

Co-creëren een mooi woord, maar wat betekent dit nu eigenlijk precies?
Ik zocht het op in de dikke Van Dale. Co-creëren is geen woord dat te vinden is in zijn geheel, een samengevoegd woord dus.

Co; afkorting van compagnon, mede-eigenaar
Creëren; scheppen, voortbrengen
Samengevoegd dus met een compagnon dingen scheppen/voortbrengen.

Ik neem je graag even mee hoe wij als Menskracht co-creëren en waarom wij dat zo als rijkdom zien.

 

 

Zie hieronder Bloomville. Zij streven ernaar om organisaties en mensen te laten groeien.
Erg overeenkomstig dus met waar Menskracht ook voor staat… Interessant!

Menskracht heeft in samenspraak verschillende modules op maat ontwikkeld voor bijvoorbeeld KPN en KLM. Deze modules zijn ontwikkeld zodat de medewerker handvatten krijgt om gezond en krachtig te blijven en te weten waar zij naar toe kunnen gaan in hun loopbaan. Wij zien dit als een win-win; werkgever blij omdat hij gezonde en krachtige medewerkers in dienst heeft. Medeweker blij omdat hij/zij zich gezond en krachtig voelt en daardoor met plezier naar het werk gaat.

                       Van Organisatiekracht via Menskracht naar Teamkracht en Eigenkracht

En waarom Bloomville nou de ideale samenwerkingspartner is?
Omdat wij, als beide partijen, echt willen dat de organisatie en medewerkers hier beter van worden.
Dus gaan wij opzoek naar vernieuwing, niet het geijkte, maar net die andere kijk.
Zoals de module Fit for the Future. Je hebt in de vorige blog gelezen hoe veranderlijk de arbeidsmarkt is. Ook de medewerker krijgt hiermee te maken en mag zich bewust worden van wat het voor hem/haar betekent in het werkveld.

Wanneer je de visie echt voor je ziet, het beste voor de organisatie en medewerker, dan gaat het praten over de inhoud vanzelf en vallen de puzzelstukjes vanzelf in elkaar.
Wij zien te vaak dat juist op de inhoud moeilijk gedaan wordt. Iedereen vindt er iets van, omdat ze een andere visie hebben. Ik zie dit dan als ‘politiek geneuzel’.
Laten we het simpel houden en samen mooie producten ontwikkelen, vernieuwen en dus creëren. Ten goede voor de werkgever én de werknemer!

___________________________________________________________________________________

Weten wat Menskracht voor jouw organisatie kan betekenen, hoe de organisatie gezonder en krachtiger kan worden met een happy team? Neem dan vrijblijvend contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.