Organisatiekracht; Vernieuwen? Te druk, geen tijd, niet nodig…

We weten ondertussen allemaal dat de arbeidsmarkt aan het veranderen is. Zo zien we schaarste op de arbeidsmarkt, een hoge werkdruk, ontevredenheid onder medewerkers en misschien ook het niet goed weten hoe hiermee om te gaan. Maar de vraag naar wendbare organisaties is enorm. Toch besluit iedere organisatie op zijn/haar eigen manier om te gaan met vernieuwing.
Hoe sta jij hierin als organisatie?

➡️ Er zijn organisaties die besluiten te doen blijven doen wat ze altijd al deden. Want ach, dat werkt al jaren goed. We noemen deze organisaties maar even de organisatie in de oude (werk)wereld. Zij zitten in oude patronen, systemen zijn star en medewerkers zitten vast.
Deel van deze medewerkers blijft in het oude patroon doorgaan, het andere deel wilt dit patroon doorbreken. Vaak met als doel meer vrijheid te creëren.
Maar wat doe je als organisatie nu met deze medewerkers die meer vrijheid willen? Hoe ga je daarmee om?


➡️ Er zijn ook organisaties die proberen zelf mee te bewegen zo goed en kwaad als het kan. Zij proberen mee te gaan met de tijd, maar stuiten daarbij op weerstand bij medewerkers. Elke afdeling heeft zijn eigen ideeën en opvattingen. Initiatieven stagneren omdat ze niet goed zijn afgestemd. Niemand voelt zich echt verantwoordelijk, waardoor vernieuwing stagneert. Dit soort organisaties zitten tussen de oude en nieuwe (werk)wereld in. Zij willen wel, maar kunnen (nog) niet. De tijd zal de oude methode inhalen waardoor deze organisaties zullen moeten leren verbinden.
De vraag hierbij is dan vaak; Waar moet ik in hemelsnaam te beginnen?


➡️ En er zijn organisaties die mét de medewerkers vernieuwen. Als organisatie wil je enthousiaste medewerkers. Medewerkers die zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen prestatie én voor het succes van de organisatie. Zodat je als organisatie midden in het werkveld staat en in staat bent flexibel mee te bewegen met verandering en vooruitgang!
Dat je dit als organisatie niet alleen voor elkaar krijgt is ook niet vreemd. Zo simpel is het nog niet om jouw ideeën over te brengen aan de medewerkers die primair niet zitten te verwachten op verandering en vernieuwing. Deze organisaties zijn al richting de nieuwe (werk)wereld en kunnen met wat hulp de overkoepelende vraag sneller zichtbaar maken en sneller meegaan met de tijd. Dat noemen wij organisatiekracht!
Sta jij open voor hulp om het beste uit jouw organisatie te halen?

Waar sta jij en weet jij wat Menskracht voor jou als werkgever en jouw organisatie kan betekenen als het gaat om verandering, vernieuwing en meebewegen mét jouw medewerkers?

Menskracht denkt in mogelijkheden gericht op de ontwikkeling van medewerkers binnen de organisatie. Sociale innovatie staat centraal. Een klimaat waarbinnen het ware talent van ieder individu volledig wordt benut.
Met als eindresultaat vrijheid, echtheid en authenticiteit op de werkvloer.

📈Wat levert het nog meer op?

Met organisatiekracht;

  • Creëer je een klimaat waarbinnen het ware talent van ieder individu volledig wordt benut, waardoor er een effectieve samenwerking tot stand komt
  • Ontstaat er werkplezier, enthousiasme en betrokkenheid op de werkvloer, dat zorgt voor 100% bedrijfsresultaat
  • Ontstaat er draagkracht voor vernieuwing in alle lagen van de organisatie, waarmee de organisatie wendbaar wordt voor nu en de toekomst.

 

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen gekregen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] niet het geijkte, maar net die andere kijk. Zoals de module Fit for the Future. Je hebt in de vorige blog gelezen hoe veranderlijk de arbeidsmarkt is. Ook de medewerker krijgt hiermee te maken en mag zich […]

Reacties zijn gesloten.