Zij heeft lef!

”Lef is doen wat je hart je ingeeft”
Ze noemt zich niet voor niets op Linkedin ‘een ervaren ondernemende manager’.

Zij is…
Marloes Panis.
Marloes Panis die in februari 2017 een Loopbaancheck in 1 dag bij ons deed.
Marloes Panis die in maart 2017 naar de Rabobank Centraal ging en toen toch nog even weer de vestiging als manager. Hoe dit zo tot stand kwam lees je in een eerder loopbaanportret 

Marloes… aan wie ik dacht na de zomer: “Goh, hoe zou het zijn met haar?”.  Ik besloot haar te bellen.
Hoe leuk is het om vijf jaar na dato weer even een kijkje te nemen en weer opnieuw verrast te worden door haar beweging in haar loopbaan en haar leven. Daarom krijgt Marloes nog een keer een ere plekje bij ons op de site. Zij mag het spits afbijten met thema lef.

Het is ontzettend leuk om ook met een aantal andere deelnemers wat langer contact te mogen houden, te ervaren en te zien hoe het hen vergaat.
We hebben veel kanalen ter beschikking, waaronder LinkedIn en Whatsapp. Ik geef je graag even een kijkje achter de schermen:

DEC 8, 2017
Marloes Panis sent the following messages at 3:05PM
Hi Mariska,
Hoe is het inmiddels met je? Tijdje geleden dat we elkaar gesproken hebben. Ik stuur je een berichtje om je te vertellen dat ik in januari gestart ben als Private Banking bij Rabobank Gouwestreek. De hoofd kantooromgeving is toch niet helemaal mijn plek en ik mis het leidinggeven. Ik heb er enorm veel zin in.
Hartelijke groet! Marloes

NOV, 2020
Hai Marloes!
Moest aan je denken. Hoe vergaat het je bij UWV?
Fijn weekend, hartelijke groet Mariska

Marloes Panis 9:35 PM
Hi Mariska! Wat leuk! Het gaat goed bij het UWV. Inmiddels in ieder geval. Corona heeft voor beweging in het beton gezorgd.

Op 30 september 2022 bel ik naar aanleiding van een LinkedIn berichtje:
De tekst op haar Linkedin pagina geeft heel mooi weer hoe het haar is vergaan:

” Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn; ik ga na 35 jaar verblijf in het westen terug naar mijn geliefde Brabant. De Coronatijd heeft mij doen beseffen dat “later” “nu” is. Niet uitstellen wat je graag wil, niet in het oude vertrouwde blijven hangen, maar je hart volgen. En dat is terug naar het zuiden, dichter bij mijn familie en meer rust, ruimte en gezelligheid om mij heen.
Per 15 augustus  start ik  als teammanager HR, Financiën en Juridische Zaken bij Gemeente Deurne. Bij het eerste kopje koffie voelde ik al dat dit zomaar een goede match zou kunnen gaan worden. Super dat het ook zo is gegaan.
De komende weken staan in het teken van afronden van mijn werkzaamheden bij UWV Haaglanden, opruimen en inpakken. Een mens verzamelt toch best een hoop spullen.
En vervolgens…. op naar de volgende fase in mijn leven. Ik kijk ernaar uit!

Tijdens het telefoongesprek geeft Marloes  mij een kleine toelichting; dat ze graag weer in Brabant wilde wonen, dichtbij haar zus. Dat ze wel klaar was ‘’met de korte lontjes van de Randstad’’. Dat ze zin had in rust, ruimte en een moestuin. Dat ze haar huis te koop heeft gezet en is gaan praten voor een andere baan. Dit is een financieel/juridische HR baan geworden bij de Gemeente Deurne. En… net voordat we dit stuk plaatsen appt ze me: Ik heb net de koopovereenkomst van mijn nieuwe woning in Asten getekend! Wauw wat een mooi verhaal en wat een verzameling aan stappen van lef. Bij Marloes werkte het dat ze heel goed naar haar hart heeft kunnen luisteren en dat gevolgd is. Wat werkt er bij jou?

Nabeschouwing thema lef
Ik zeg; dit is een story met met “heul veul lef”. Typisch Marloes! Dat past bij haar persoonlijkheid, maar dat neemt niet weg dat het voor haar ook spannend was. Zij heeft het vermogen om door te kunnen pakken.
Breekt het zweet je bij wijze van spreken al uit bij de gedacht aan zoveel veranderingen? Troost je er zijn ook mensen zoals jij die allang blij zijn dat ze een stap overwegen. Elke stap is er 1 moet je maar denken! En soms wil je je hele loopbaanpad al zien maar kun je het pas zien als je aan de eerste stappen zet. Trouw blijven aan je eigen stijl en toch de stappen (stapjes) zetten die je aankan. Dat is de kunst. De een houdt nu eenmaal meer van vernieuwing, bijvoorbeeld door van baan te veranderen. De ander koestert de veiligheid.
Zoals Miriam die al haar moed verzamelde om een kop koffie te gaan drinken met… opmerkelijk resultaat. Nieuwsgierig? Het volgende loopbaanportret gaat over Miriam! Volgende week laten we je eerst nog even meegenieten over de elementen hoe je LEF kunt laden. Hier zijn we met de coaches van Menskracht mee aan de slag gegaan op 9 december.

Namens team Menskracht wens ik je alvast fijne bezinningsdagen toe in december.

En Marloes… Geniet van je nieuwe huis in het gezellige Brabant!

Mariska Broekman