Hoe zit dat met LEF bij Menskracht?

Vrijdag 9 december 2022

Een dag waarin een aantal samenwerkingspartners van Menskracht bij elkaar kwamen, om er samen een waardevolle dag van te maken. Een dag waarin heel veel leuke dingen gepland waren. Mariska zette namelijk een programma op met het thema Lef. Fenna en Sophie hebben hierin meegedacht en dat bracht ons zo’n leuke dag, dat ik deze graag met jullie deel.

Niet alleen om te laten zien wat wij allemaal doen, maar ook om te laten zien dat het anders kan…
Namens Menskracht faciliteert Mariska vaak bijeenkomsten en dat is heel wat anders dan vergaderen of overleggen met een agenda, voorzitter en notulist. De manier waarop bijeenkomsten georganiseerd worden zorgt ervoor dat je met een berg aan energie naar huis gaat of dat je al je energie lekt en zonder inspiratie naar huis. Dát maakt het verschil!

De dag werd georganiseerd in het leerwerkbedrijf Deltion College. Een opdrachtgever/partner van een aantal coaches van ons.
Wat een prachtige omgeving is dat, we hebben onze ogen uit gekeken!
Deze mooie foto is gemaakt door fotografe Gwen, ook zij was er de
hele dag bij om mooie foto’s te maken van deze mooie dag!

 

 

 

 

 

 

Bij binnenkomst in het restaurant, waar de leerlingen aan het werk waren, kregen we een kopje koffie aangeboden met wat lekkers. Even landen, iedereen begroeten die we lang niet gezien hadden en om te horen hoe de dag eruit zou gaan zien.
We startte met een wandeling. En niet zomaar een wandeling, nee eentje met een opdracht.

“Het systemisch, zintuiglijk en symbolisch werken laten we jullie proeven tijdens de wandeling.”

In de natuur is zoveel te vinden en maken we misschien in het bedrijfsleven te weinig gebruik van. De opdracht was om symbolisch iets meenemen uit de natuur. Iets wat we vonden passen bij het lef van een bepaalde klant. Een ander symbool mocht staan voor dat wat wij mee wilden nemen naar 2023.
En waarom een symbool uit de natuur? Omdat simpelweg praten soms niet (meer) de oplossing is.
De verhalen die bij dit symbool naar voren kwamen waren enorm mooi en ontroerend. Zomaar even wat voorbeelden die we tijdens de lunch besproken hebben:

Steen; een vrouw die naar buiten toe sterk over kwam, maar bij de coach bleek zij een burn out te hebben. Het verlangen om gezien te worden was enorm, maar er werd te makkelijk over haar/de steen heen gestapt.
Mossel; een schelp die nog redelijk dicht zit, wat zekerheid en veiligheid naar de buitenwereld biedt. Als de mossel zich opent is hij heel mooi van binnen. Wat als ik mij meer open, wat is er dan meer mogelijk?
Geel bloemetje; de hele omgeving was gemaaid, maar toch vond ik een geel bloemetje. Deze staat voor het hebben van een doel voor ogen hebben. Ondanks de tegenwerking toch gaan staan voor het doel en gaan doen. Kiezen voor zichzelf ondanks het moeilijk was, toch de reis afmaken. Dan sta je net zo stevig als dat enige gele bloemetje in de gemaaide omgeving.

 

Na de lunch waren we welkom bij de afdeling Beauty & Body Care. Sandra en Mariska begeleiden dit team met de DISC. Nu gingen we andersom: de leerlingen van dit team hadden als leeropdracht een arrangement voor ons gemaakt! Zij stonden klaar om ons in de watten te leggen. We mochten hier echt even genieten van de tijd voor onszelf. De ene kreeg een gezichtsbehandeling terwijl de ander haar nagels liet doen.
Er was de hele dag sprake van een win-win. De leerlingen konden oefenen op ons met de kopjes koffie, de lunch en de beauty behandelingen en voor ons was het een heerlijke dag samen die ook nog eens voor mooie inzichten heeft gegeven. Met dank aan Eva en Sanne van het leerwerkbedrijf!

De rode draad die we ophalen uit het team lef is: volg je hart, durf je hart te volgen en maak de stappen net zo klein zodat je de eerste stap zet.

Met deze woorden willen we dit jaar afsluiten. Luisteren goed naar je hart in deze bezinningstijd!

In januari zijn we weer terug met een blog over lef! Want dat is natuurlijk vanuit oudsher de maand om stap (jes) te zetten in het kader van goede voornemens.

 

Rust lekker uit.

Een hart onder de riem

En wees welkom volgend jaar bij ons… Bij een van onze coaches.

Namens Team Menskracht