Zijn we het verleerd?

Ja, ik denk dat we het verleerd zijn…! We zitten vaak zo in de waan van de dag dat we het vergeten! Wat zou het opleveren zijn als we dat weer meer gaan doen?

Je zult nu wel denken: “Waar heeft ze het over?!” Nou het volgende: DROMEN! Het lijkt alsof we vergeten zijn hoe dat moet. Als ik als loopbaancoach vraag aan de kandidaat: “Stel dat alles zou kunnen, hoe ziet jouw droomleven er dan uit?” Zeker zeven van de tien weten hier geen antwoord op te geven. De andere 2 die beginnen fanatiek, maar sluiten af met: “Leuk, maar dat is ook allemaal niet realistisch.” En dan blijft er nog één over die er helemaal voor gaat. Die fantaseert, droomt, denkt oneindig… En dan, dan is alles mogelijk!

Je leest in de ander blog veel over lef;
We hebben voorbeelden van mensen die de stap durfde te zetten
We hebben de theorie
We laten de praktijk zien.

Maar de keuzes om te durven dromen start bij jou!

Deze tijd van het jaar vraagt weer om naar binnen keren, dromen en fantaseren. De dagen worden korter, het is sneller donker en ons lichaam reageert hierop. We mogen ons afvragen: “Waar ik nu sta, ben ik daar happy mee?”

Als loopbaancoaches kijken we een paar stappen verder. Zelfs als je droom in eerste instantie niks met je werk te maken lijkt te hebben zijn we er zeker van dat die toch van waarde kan zijn op het pad van jouw loopbaan. In gesprek zoeken we naar elementen uit die droom die jou nu al dichter brengen bij wat jou blij maakt. Welke elementen zijn nu al reëel? Welke elementen kun je kwijt in je werk? Zo maken we jouw dromen concreet en kom je stap voor stap jouw dromen te realiseren!

Wanneer begin jij met dromen?