DISC in de praktijk; deel 1

Hoe gaat dat nu DISC in de praktijk?

Al geruime tijd werkt Menskracht met een groep afgevaardigden van het team Beauty, Body, en Care (BB&C); Henriëtte, Janneke, Eva en Sanne. Zij zijn voor hun onderwijsteam BB&C de ‘kartrekkers’. De DISC werkgroep. Ze worden door hun onderwijsmanager gefaciliteerd en hebben twee verdiepingsboeken gekregen; het abc van de DISC en de meer verhalende variant: DISC en hoogvliegers . Zij krijgen van Mariska Broekman van Menskracht extra handvatten in de DISC om het steeds meer in te zetten in de onderwijspraktijk van alle dag.

Samen experimenteren we wat er werkt en hoe we de rest van de collega’s ook enthousiast kunnen maken. Het benutten van elkaars talent bijvoorbeeld.

Het begint bij inzicht in jezelf en jouw eigen sterke punten erkennen en daarna met veel plezier inzetten.
Voor een aantal bescheiden collega’s (hoge voorkeur voor S gedrag) is dit stuk, van jezelf in de schijnwerpers zetten, al behoorlijk uit de comfortzone. Dit voorkeursgedrag wordt actiever van hen gevraagd. Andere bieden het automatisch aan vanuit enthousiasme (I voorkeur) of gedrevenheid (D voorkeur). De volgende slag is dat je leert kijken waar jouw collega ander gedrag laat zien. En hoe je elkaar optimaal in de samenwerking kan benutten. Dat betekent ook erkennen; dit kan ik minder goed en dat gaat jou zo makkelijk af! Zou JIJ die taak willen doen? Voor veel mensen is dit minder makkelijk dan wij nu schrijven . Maar als je het leert, wordt alles een stuk makkelijker en stop je met zwoegen met taken die jou eigenlijk niet zo goed liggen en een ander juist fluitend doet. Jij houdt energie over en jouw collega krijgt extra plezier. Over win-win gesproken!

Met de DISC werkgroep kijken we naar werkvormen waar iedereen tot zijn recht komt binnen het team. In het BB&C team zijn alle DISC gedragsvoorkeuren vertegenwoordigd. Dat betekent dat we voor de bedachtzame collega’s (die scoren op de S en C voorkeur) vaak even een bezinningsmoment proberen in te lassen of dat niet alles mondeling vragen maar ook per mail de mogelijkheid aan bieden.

Volgende week vertellen we wat deze werkgroep vorig jaar anders heeft gedaan als het gaat om sturen op basis van talent.

 

Namens Menskracht

Een kijkje achter de schermen bij onze samenwerkingspartner bij Deltion (1)

Sasja en Mariska