Tips & Tricks met lef

Afgelopen dinsdag zaten wij samen met onze collega’s van FNV in online overleg, de trajectadviseurs van het Regionaal Mobiliteitsteam Oost. Als Trajectadviseur zien wij heel veel (verschillende) mensen, allemaal met een loopbaanvraag. Maar toch ook altijd met een vraag achter de loopbaanvraag.

De vraag gaat vaak over het vinden van een baan die bij de kandidaat past. Maar toch zitten daar vaak meerdere vragen achter:
➡”Ik wil graag een andere baan, want ik voel me niet gelukkig in deze baan. Maar ik durf de zekerheid van mijn vaste contract niet op te zeggen.”
➡”Een andere baan zou me beter passen, maar ik wil geen hulp vragen want ik wil de ander niet lastig vallen.”
➡”Ik werk al 20 jaar voor mijn leidinggevende maar ik wil graag wat anders gaan doen, maar ik kan niks anders dan het werk wat ik al 20 jaar doe.”

Het zijn overtuigingen die je ooit misschien wel hebben geholpen, maar op dit moment en met deze vraag een belemmering worden. En dan komt ons thema aanbod; Ergens bang voor zijn en het toch doen, dat is lef!
En om tot lef te komen heb je soms iemand nodig die samen met jouw de hobbels neemt en kijkt welke (kleine) stappen je wél kunt maken.

Ik vroeg de FNV trajectadviseurs het volgende:
“Zou je in 1 minuut kunnen vertellen hoe jij de kandidaat met succes lef laat tonen of stappen laat zetten?”
Ik deel graag de uitkomst ervan met je:

Marijke gaat met haar kandidaten de natuur in. En wanneer zij dan een obstakel (lees hek, boomstam oid) tegenkomen bekijken zij dit als het obstakel waardoor je bv niet in actie komt. Je kunt over het hekje heen, eronderdoor, er omheen. Maar het gaat erom wat je ervaart aan de andere kant van het hekje. Was het daadwerkelijk zo spannend of viel het mee? Door het fysiek te doen kan je dit ervaren. De belemmerende overtuigingen aankijken is ook Natasja haar aanpak.

Marja gebruikt de stappen van Ben Tiggelaar. Hij legt je uit hoe jij ‘ridicuul’ kleine stapjes kunt maken. En ook Annemarie zorgt voor kleine haalbare stapjes voor de kandidaat. Die succeservaringen maken dat de volgende stap makkelijker wordt

Het metafoor van René is ook een mooie; hij vertelde dat als je uit een vliegtuig zou springen je voor 99,9% zeker weet dat je weer op de grond landt… Maar er is 0,1% lef voor nodig om het ook daadwerkelijk te doen. Hiervoor gebruikt hij de Creatiespiraal en de emoties die hiermee gemoeid zijn.

Over mooie metaforen gesproken, zo sprak Narjesse over de tegenstelling Duister en Licht. Stel dat het duister jouw belemmerende overtuigingen zijn en het licht actie tonen is. Wat zou er gebeuren als je deze twee loskoppelt van elkaar?

Karin gebruikt ook een treffende quote: Als je het niet probeert dan weet ook niet of het lukt. maar daar hoort natuurlijk ook wat ondersteuning bij door te spiegelen en eens samen te kijken naar; wat zou er op dit moment normaal zijn in de situatie waarin je zit?

Maar er kwamen ook mooie waarden naar voren zoals; iemand op het gemak stellen, betrouwbaar zijn als coach, een veilige basis zijn. En dat maakt voor Lisa dat de kandidaat het vertrouwen krijgt om de stap te gaan zetten.

Bij Menskracht, zoals Mariska vertelt, gaan we opzoek naar sleutels. Wanneer voel jij je senang?
We gaan zoals we dat noemen “ontkeurslijven”. Wanneer je niet goed in je vel zit op je werk komt dat vaak omdat je een “te strakke jas” aan hebt. het past niet (meer) bij jou als persoon of je hebt verder ontwikkeld waardoor de organisatie niet meer past. Wij breken graag de werelden open; werken ís leuk! Maar dan wel op de juiste plek met de juiste motiverende omstandigheden.
Het zou toch zo mooi zijn als je op je werk mag zijn wie je bent?!

Heb jij helder wat er voor jou werkt als je een stap wilt of moet zetten om dingen die spannend zijn voor jou?
Wij gunnen jou dé gouden sleutels!