Lef tonen loont

We nemen je deze week mee met een kijkje achter de schermen. Wij zien natuurlijk ontzettend veel mensen met loopbaanvragen en willen je graag wat ’toen’ en ‘nu’ voorbeelden laten zien. Om daar te komen waar je wilt zijn gaat niet zomaar zonder slag of stoot. Je krijgt te maken met belemmerende overtuigingen; je geeft niet zomaar je zekerheid op en je komt ook niet zomaar in actie. Nee, als we dat allemaal zomaar zouden doen dan zijn wij coaches niet meer nodig…

Wat Mariska zegt over lef:

Staan voor wat ik voel: ik doe iets wel of niet, maar luister naar mijn lichaam. Ik noem dat lijf wijsheid. Ken je dat gevoel; een naar gevoel, zwaar gevoel of emotie of het niet weten?
Nieuwsgierigheid laadt mijn lef; als je nieuwe stappen wilt zetten, ga informatie vergaren. Je hoeft niks te weten of te kunnen.

Het is ook maar goed dat je deze struggles doorleeft. Stel je eens voor dat jij zo meteen bij jouw werkgever aanklopt en ontslag neemt, maar geen plan hebt… Ik, met mijn hoge C (consciëntieus, blauw), als zekerheidszoeker krijg het bij het idee alleen al benauwd!
Afgelopen week deed ik een Loopbaancheck in 1 dag met een jonge vrouw die niet meer op haar plek zat. Ze wist alleen niet wat ze wel wilde, ze vond zoveel leuk. Ze vroeg aan mij: “Kom je dit soort mensen nou vaker tegen, die gewoon niet weten wat ze willen en maar gewoon blijven zitten waar ze zitten?”
En het antwoord is simpel: Ja, wij komen het zo vaak tegen. Het is zelfs een hele mooie loopbaanvraag, want dat betekent dat we breder kunnen kijken en je nieuwe kansen kunt creëren als je open staat voor meer dan dat wat je altijd al deed. En nogmaals, als je het zelf al allemaal had kunnen bedenken dan had je niet bij ons aangeklopt.

Dus, er bestaan geen gekke vragen! Welke vragen wij zoals tegenkomen?
– Hoe vind ik een baan die bij mij past?
– Hoe vind ik een nieuwe functie waar ik blij van word?
– Hoe kom ik daar?
– Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
– Waar krijg ik energie van?
– Wat liggen mijn talenten en hoe zet ik ze in?
– Past de huidige baan eigenlijk nog wel bij mij of kan ik meer uit mijn huidige functie halen?
– Is het ondernemerschap iets voor mij?

Voor iedere bovenstaande vraag die je ons stelt is al lef nodig geweest. Je bent je er bewust van geworden dat jij jezelf een vraag stelt die jezelf niet kunt beantwoorden.
En al deze vragen kunnen beantwoord worden als je bereidt bent om daar onderzoek naar te doen.
Ik blik graag even terug naar kandidaten van het Regionaal Mobiliteit Team (RMT) waar een aantal collega’s van Menskracht bij betrokken zijn. Vorig jaar zijn er namelijk wel 6000 kandidaten geholpen door het RMT!
Hieronder deel ik graag even met welk beroep de kandidaat binnen kwam en de kandidaat uiteindelijk terecht kwam:

Beveiliger -> Persoonlijk Begeleider
Rayonmanager -> Accountmanager
Docent -> Recruiter
Advocate -> HR adviseur
Afgestudeerde -> IND
Vluchtelingenwerk -> ISK
Werkloos -> Evenementen branch
Psycholoog- > Werk en Inkomen consulent
Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg -> Traineeship IT in de zorg
Objectmanager schoonmaak -> Vlaaien verkoopster

En zo hopen wij je te laten zien dat er geen vraag te raar is en dat het ook altijd tot iets moois leidt als je open staat om het te onderzoeken. Onderzoeken kan je niet altijd alleen en daarom is het goed je hulp zoekt! Wil je vrijblijvend eens jouw vraag stellen? Vul dan gerust het contactformulier eens in en kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen. Klik hier voor het contactformulier.