Stoeltjessreeks; associaties met de zomer

Nou, één ding weten we zeker; zomers weer hebben we op het moment even niet. Heel af en toe zien we het zonnetje tussen de buien heen sneaken, dus het stoeltje hoort in deze blog toch wel echt in de regen thuis. Goed voor de natuur zullen we maar zeggen…

Toch vroeg ik mijn collega’s naar hun associaties met de zomer. We maakte hier een foto van die je misschien wel eens op ideeën kan brengen.

Mariska koos voor deze twee foto’s. Ik associeer even met je mee. Natuurlijk houden we van zon en ijsjes en is dat ook echt wel een associatie met de zomer. Maar het zier er ook vrolijk uit, wat de zomer je vaak ook maakt, vooral omdat het lichter is en mensen daardoor vrolijker zijn. Het tweede plaatje zegt nog heel veel meer. Zon, zee, strand, relaxen, op reis gaan. Maar waar ik aan moet denken met dit weer: Is het niet een top idee juist vandaag eens naar een museum te gaan waar je altijd al eens naar toe wilde gaan? Lekker rondstruinen, nieuwe dingen opdoen en genieten van het moment?

Mirthe koos toch wel voor lekker warm weer, op een handdoekje in de zon een boekje lezen. 100% relaxstand. Is dat niet wat we allemaal zoeken in de vakantie? Je bent al die tijd super druk geweest, je hoofd stond 24/7 aan en in de vakantie is het tijd om ons hoofd en lichaam wat rust te geven. Zodat we weer zin krijgen om nieuwe dingen te ondernemen. Misschien herken je het wel dat je juist in deze tijd, waarin even niks ‘moet’, de meest creatieve dingen bedacht worden.

 

 

 

 

Ultiem zomers, daar koos Sandra voor. Een heerlijk ijsje mét aardbeien! Het seizoen waarin we ons tonnetje rond zouden kunnen eten van al het seizoensfruit wat er is! In mijn ideale wereld zouden we veel meer mogen eten naar dat wat het seizoen ons brengt. Het klinkt toch ook een beetje gek om in de winter aardbeien te eten? IJsjes met aardbeien, dat is super zomers! Maar niet alleen om te eten, ook de gezelligheid erom heen doet je goed. Samen (of alleen) op pad om een ijsje te gaan halen, een smaakje kiezen en een lekker plekje zoeken om er optimaal van te kunnen genieten.

 

 

En dan nog een boekentip tot besluit, net gemaakt toen de zon nog wel scheen;) Voor mij is er niks beter dan natuur, goed weer en een goed boek. Op het goede weer na is de rest aanwezig. Maar waar het vooral om gaat, en wat ik ook terug lees bij de associaties hierboven, is dat de vakantie ook echt een moment is om in het ‘nu’ te zijn. We zijn niet bezig met wat we allemaal nog moeten regelen, hoe onze toekomst eruit moet zien over 5 jaar, of het werk nog wel bij ons past, welk gesprek je nog moet voeren op het werk… Natuurlijk gaat het zo af en toe door ons hoofd, heb je het erover met je partner, vriendinnen of familie. De vakantie is er óók om te bezinnen, terug te blikken en vooruit te kijken. Maar de actie, die komt pas na de vakantie.
En daarom mag je nu, in jouw vakantie, lekker genieten van het moment!