Stoeltjesreeks: Waarom me-time nou zo belangrijk is

Als je terug leest in onze blogs, dan is er altijd een rode draad te vinden. Ik besef mij dat we met onze blogs vooral proberen te laten inzien dat goed voor jezelf zorgen, in zowel werk als privé, van levensbelang is. We geven je tips en tricks mee om thuis of op je werk mee aan de slag te gaan. Maar bovenal hopen we te laten zien dat je sommige dingen simpelweg niet alleen kan. Zo zeg ik altijd maar: “Ik als coach, heb ook een coach, ik overzie ook echt niet alles;).”

Vandaag wil ik je daarom meegeven waarom tijd voor jezelf, zelfzorg, goed voor jezelf zorgen, selfcare of hoe je het ook wilt noemen nou zo belangrijk is. Maar ook dat het oké is om daar hulp bij te vragen, want dat gaat je hoe dan ook verder brengen.

Structureel goed voor jezelf zorgen heeft zoveel voordelen. Maar toch maken we er niet altijd tijd voor of denken we dat we daar geen tijd voor hebben. Het doorbreken van deze overtuiging is van belang, omdat je anders in de ratrace blijft hangen. Het is namelijk niet de tijd die je niet hebt, maar de prioriteit. Dus mag je jezelf soms even liefdevolle toespreken en op de rem trappen.

 

Als ik het heb over van onszelf houden, bedoel ik dat we enorm waarderen wie we zijn en dat we alle delen van onszelf accepteren ~Louise Hay~

 

Wat levert dat goed voor jezelf zorgen nou eigenlijk op?

  • Het geeft je hernieuwde energie
  • Het zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen, waardoor je de flow meer zult kunnen ervaren
  • Het reduceert stress en geeft daar door een gevoel van kalmte en controle
  • Je creatieve brein wordt opnieuw gestimuleerd waardoor je tot oplossingen komt die je voorheen niet voor mogelijk hield
  • Hierdoor zal je een stabieler en evenwichtiger leven ervaren.

Het is tijd om op een bewuste manier voor jezelf te gaan zorgen, positieve veranderingen te creëren in jouw leven, voor  jezelf!