Stoeltjesreeks: Hang in there!

Vakantiegevoel, dat houden we het liefst zo lang mogelijk vast toch? Vakantiegevoel staat voor ontspanning, vrolijkheid, lichtheid en vooral losgekoppeld zijn van alle verantwoordelijkheden die we ervaren in het dagelijkse leven. Daarom leek het me leuk om een visualisatie te delen die je kan inzetten om even weg te zwijmelen in het moment. Of, wanneer je alweer aan het werk bent, dat vakantiegevoel weer even terug op te roepen.

Ticket to the tropics

Zoek een lekker plekje waar op je gemak kunt zitten, zonder gestoord te kunnen worden.
Adem 3x diep in en uit en kies dan een plek waar je graag wilt zijn. Misschien is dat in Frankrijk, Zweden of een camping in Friesland.

Stel je voor dat je die plek, zo gedetailleerd mogelijk, voor je ziet op een groot scherm. Het strand, de authentieke winkelstraatjes, de restaurantjes, palmbomen of het uitzicht vanaf de bergen.
Als je dit goed voor je ziet, besluit dan in dat beeld te stappen. Zie je daar staan, op de meest mooie plek in de gedachten. Wat hoor je? Wat zie je? Wat ruik je? Voel je het briesje door je haar?
Adem dan diep in en maak bij de uitademing een mentale foto. Geef deze foto een titel: Op vakantie in mijn hoofd of het mooiste uitzicht vanuit de bergen. 
Schrijf deze titel op een post it en hang het ergens neer waar je het vaker op een dag ziet. Zie het als een herinnering. 
Elke keer als je het vakantiegevoel aan het kwijtraken bent of gewoon een opkikker nodig hebt, denk dan aan de post it en begeef je weer op die prachtige plek in gedachten.