Stoeltjesreeks; Afschakelen en stress vrij de vakantie in

Zie hier ons nieuwe vakantiestoeltje!
Vorig jaar zijn we met de zomerreeks gestart en brachten we het stoeltje mee naar de meeste leuke plekken. Dat is zo goed bevallen dat we dat dit jaar weer doen!

De vakantie is nu echt begonnen en dat is dan tocht altijd even afschakelen geblazen, maar dat gaat meestal niet zomaar. Want het meest stressvolle moment van het jaar staat voor de deur: Op vakantie gaan! Auto laten checken, alle papieren en verzekeringen op orde brengen, kleding bij elkaar zoeken, toch nog even een extra flesje zonnebrand bij de winkel halen, alles in de koffer zien te krijgen, de auto inpakken, de navigatie instellen en gaan! Oja, je het herkent dit vast ook; voordat je op vakantie gaat moet het hele huis ook schoon en opgeruimd zijn… En dan kom je op de vakantiebestemming aan en verwacht je: “En nu kan het relaxen van start!” Uh… tja, zo werkt het net niet. Na een stressvolle tijd, hoe kort of heftig ook, zullen we eerst moeten ontladen. We zullen de energie, prikkels, spanning eerst kwijt moeten raken voordat we kunnen opladen en ontspannen. Het is anders een beetje alsof je zegt: “Ik trek een sprintje waardoor mijn hartslag omhoog schiet en zodra ik in de (strand)stoel ga zitten verwacht ik dat mijn hartslag plotseling zakt naar een normale rustige hartslag.” Dat heeft tijd nodig, logisch toch?

De zomervakantie nemen we je mee in een aantal oefeningen waarmee je ontlaad en/of oplaad. Maar waar je vandaag nog mee kunt starten is; Ga de natuur in! Uit onderzoek blijkt namelijk dat de positieve effecten van in de natuur zijn niet alleen te maken heeft met de frisse lucht. Het gaat verder dan dat… De ervaring in de natuur heeft invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken en hebben positieve effecten op het herstel van stress en ziekte. Ga jij vandaag bosbaden? Wij gunnen je het in elk geval van harte, zodat je lekker kunt gaan relaxen in jouw vakantie!

Happy summertime!