Stichting Wortel; Waarom Menskracht donateur werd…

“Wortels. Wortelen. Ontworteld zijn.”

Een fenomeen dat we bij Menskracht, tijdens onze coaching op onze loopbaandagen 1op 1, met regelmaat tegenkomen. Mariska vertelt waarom zij Stichting Wortel een warm hart toe draagt.

Veel van het oud zeer is terug te voeren naar jonge leeftijd. Voor ons zit dan een man of vrouw voor ons met veel in zijn of haar mars. En dan hebben we het altijd over wensen en belemmeringen. Daar zit vaak een ”heleboel”. Bijvoorbeeld waarom je gevoelig bent voor wat anderen van je denken, waarom je denkt dat je nooit goed genoeg bent of waarom je geen hulp mag vragen. Als we een dag samen spenderen dan reizen we mee met betekenisvolle momenten in het leven. Met pijn en vreugde. Trots en schaamte. En wanneer iemand weer het kleine jongetje of meisje in zich laat zien, dan ontroert dat altijd. We hebben zo allemaal onze gevoeligheden waar we op kunnen drukken en gedrukt worden, de triggers.
Toen Fenna vertelde van Stichting Wortel raakte me dat. Geworteld zijn is je fundament, je basis….
Fenna vertelde me het volgende over Stichting Wortel: ”Het is een plek waar samen nieuwe herinneringen gemaakt worden. Voor ontwortelde ouders en kinderen. Voor kinderen die (tijdelijk) niet meer thuis wonen en die af en toe hun ouders weer ontmoeten. Een kind gaat direct weer spelen als ze in de natuur zitten.” Verder verteld ze me: ”Hoe mooi is dat om te zien en dat ouders gewoon kunnen volgen. Heel wat anders dan afspreken bij de Mac kijkend op de telefoons”.
Meer hoefde ze eigenlijk niet te zeggen. Ik geloof in de kracht van de natuur, van jongs af aan kreeg ik dit mee. De ontspanning, de creativiteit, de symboliek. En natuurlijk is Menskracht met liefde donateur.  En wenst dit pracht initiatief nog veel meer donateurs.
Ben je nieuwsgierig geworden?
En… een extraatje: Wanneer je donateur wordt komt Fenna binnen het bedrijf graag meer vertellen over het wortelsysteem en dat door werkt in jouw bedrijf.
Interessant toch?!