Sandra draagt het stokje over aan…

Hoe het ooit begon…

Vijf jaar geleden startte Sandra, als net afgestudeerde toegepaste psycholoog, als Office Manager bij Menskracht. Daarvoor deed Sandra bij Menskracht al een afstudeeronderzoek. Mariska merkte dat ze door de drukte steeds minder tijd had voor de administratie. Het was tijd om het uit te besteden en ze zag de talenten die Sandra had. Ze wist al veel over het bedrijf Menskracht, er was een goede klik, vanuit haar opleiding had ze goede gespreksvoering geleerd en Sandra kon door haar hoge C (vanuit DISC Consciëntieus) nauwkeurig en gestructureerd werken. Sindsdien hebben Mariska en Sandra samen enorm veel opgezet! En heilig is toch wel geworden ‘Het Handboek’. Letterlijke alle informatie staat daarin mocht iemand ooit Sandra moeten vervangen. Dat kwam dan nu erg goed van pas!

Waarom nu deze switch naar een nieuwe Office Manager?

Omdat Sandra een switch heeft gemaakt in haar werk. Ze is binnen het Regionaal Mobiliteitsteam gaan werken als loopbaancoach en doet ook steeds vaker een module als Talent in Kaart. Dit alles was niet meer te combineren met het werk als Office Manager. Het werd tijd om het stokje over te dragen. En donderdag 30 maart was het dan zover. Sandra en Mariska gingen voor het eerst samen met Mirthe aan de slag. Maar werk je bij Menskracht dan wordt er veel aandacht besteed aan een warm welkom! Leuk om daar een stukje over te schrijven dus interviewde ik Sandra en Mirthe.

Meet Mirthe
Mirthe Grobbée, 23 jaar en aan het afstuderen aan de opleiding Toegepaste Psychologie op Saxion Hogeschool. Hierin heeft ze de hoofdstroom Gezondheidspsychologie gedaan. Ze zegt hier grappig genoeg over: “Ik heb daar in het begin voor gekozen omdat ik niet in die hele arbeidsmarkt wil, maar daar ben ik nu wel op teruggekomen”. Als minor heeft zij Prestatie Psychologie gedaan. Dit vond ze interessant omdat ze er zo achter kwam hoe mensen het meest uit zichzelf kunnen halen, door te focussen op wat ze wél kunnen. En niet afhaken op iets wat ze niet kunnen en daarmee denken; ik ben niet goed genoeg. In haar stage heeft ze het voortgezet onderwijs ervaren en leerlingen gecoacht als het ging over plannen, gepest worden, problemen thuis. Eigenlijk heel breed en met alles konden ze bij Mirthe terecht. Op dit moment is zij nog met haar afstudeerproject bezig op Landsteden MBO die gaat over studiestress. Dat is ze deeltijd gaan doen omdat ze ook alvast een stapje wilde maken naar het vakgebied waar zij straks aan de slag mag gaan. En hoe ’toevallig’ was het dat zij juist de vacature van Menskracht in haar mailbox voorbij zag komen…
Waarom Mirthe onze vacature zo aansprak?
De informele werkwijze, flexibiliteit in werktijden en intake gesprekken mogen gaan doen zodat ze al haar kennis en kunde kan gaan toepassen in de praktijk.
Haar droombaan: Een zorgboederij voor jongvolwassen opzetten. In combinatie met paardencoaching, want Mirthe is een echt paardenmeisje!

Mijn eerste vraag aan Sandra was: Hoe is het voor jou om het stokje over te dragen?
“Hmm, dat was toch wel een momentje van reflecteren. Zo van; oja, vijf jaar geleden hadden we eigenlijk nog helemaal geen office en nu vijf jaar laten staan we ineens hier. Er is een heel handboek met hoe wij de dingen aanpakken. Maar ook het besef dat we als Menskracht zoveel groter zijn geworden dan het destijds was en dat is leuk om te zien! Maar heel eerlijk merk ik de laatste tijd ook wel dat ik eraan toe ben. Er was gewoon een hele drukke periode waarin ik inhoudelijk en administratief werk moest gaan combineren. En toen merkte ik pas dat de administratie meer van mijn tijd opslokte en dat wil ik niet meer.

Het is tijd voor meer inhoudelijk werk en dus ook tijd om stokje door te geven

Ik heb daar ook echt wel even over nagedacht over hoe vind ik dat dan verder? Ik heb gewoon heel veel vertrouwen in Mirthe, dus ik denk dat dat heel erg goed gaat komen. Maar als ik het straks dan ineens het werk niet meer hoef te doen besef ik mij ineens dat ik niet meer “onmisbaar” ben en iemand anders “mijn werk” gaat overnemen. En dat is niet erg want ik wil graag dat inhoudelijke werk doen, maar ik verlaat daarmee wel een beetje zekerheid voor mijn gevoel. Vooral het werk wat ik deed was er altijd, maar mijn inhoudelijke werk is meer projectmatig en net wanneer iemand zich aanmeldt. Daarom blijf ik ook nog wel wat financiële administratie doen, dat geeft me dan toch wat rust.”

Wat maakt dan toch dat je die stap hebt gezet?
“Ik haal gewoon veel meer energie uit de gesprekken die ik met de mensen voer, daar kan ik zo blij van worden! En dat heb ik dan weer niet met de administratie. Het is fijn dat alles in orde is, daar word ik dan ook wel blij van maar niet zó blij. Het doet me goed om mensen verder helpen.”

Mijn conclusie; het stokje overdragen is helemaal oke, want gesprekken voeren met kandidaten is ook heel fijn. Maar hier zoek je de onzekerheid wel een beetje op, maar dat is het zeker wel waard.
Sandra zegt hierover: “Nou, ik heb een hele hoge S in mijn DISC profiel en die is heel erg van de zekerheid, maar ik vind het toch wel heel erg leuk!” Een stoere stap en mooi passend in het thema lef 😉

Hoe het ook gaat bij Menskracht is dat er soms wat gezelligheid tussendoor komt. Biedt Mariska ons nog iets lekkers te eten aan… Of zal ze het dan toch meenemen? Want ze wil geen rommel achterlaten… Waarop Sandra zegt; ‘Neem maar mee voor de jongens’. Welke DISC letters we hier allemaal tussendoor zien schieten mag je zelf uitvogelen;)

Toch nog eventjes terug naar Mirthe…
Hoe is jouw eerste werkdag bevallen?
Je merkt wel heel erg dat het een soort van ‘kindje’ van Sandra is, de administratie. En dat is ook wel heel fijn want nu heb ik heel veel profijt van het handboek. En in mij DISC profiel zit ook een hoge S, dus ik houd ook wel van stabiliteit en zekerheid. Zo wordt het werk ook wel overgedragen dus dat gaat wel goed komen!

Je doet het met z’n allen en dat vind ik ook wel erg fijn

Waarvoor kan je terecht bij Mirthe?
Mirthe zal aan de slag gaan op het kantoor aan de Bloemendalstraat op de donderdagen en verder werkt ze thuis. Ze neemt contact met je op als je je hebt aangemeld voor een module, je kunt voor alle vragen bij haar terecht en ze zorgt ervoor dat jij een goed georganiseerde dag(deel) loopbaancoaching hebt.