DISC hoe gaat het in z’n werk?

We borduren nog even verder op DISC, want Menskracht puzzelt hier op verschillende manier mee. Het is bijvoorbeeld een onderdeel van de module Talent in Kaart en de Loopbaancheck, maar ook is er een aparte module helemaal gericht op de DISC en wordt het ook ingezet in Teamcoaching. Het is echt iets van deze tijd waarin er steeds meer en vaker gekeken wordt naar: “Welke inzichten kan ik krijgen over mijn eigen gedrag of/en team en hoe zet ik het in?” of  “Klopt het beeld wat ik naar buiten laat zien met het gedrag wat mij van nature goed afgaat?” Het is juist jouw persoonlijkheid, gedrag en omgeving wat de toekomst vorm geeft. DISC geeft je daar inzicht in.

Loopbaanvragen die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld: “Wat vind ik écht leuk in mijn loopbaan?” of  “Waar ligt nu eigenlijk mijnt talent?” We leven in een vrij complexe wereld, waarin er talloze mogelijkheden en opties liggen. Het zorgt ervoor dat je vrijheid en vooruitgang kunt ervaren. Maar de andere kant is dat, wanneer alles mogelijk is, je soms niet meer weet wat je moet kiezen, daar ligt onze uitdaging!
Je zou het als volgt simpeler kunnen maken met de vraag; “Waar heb ik invloed op?” De kern van jouw persoonlijkheid wordt gevormd door genetisch bepaalde eigenschappen waarop een weinig invloed hebben, maar wat we wel kunnen beïnvloeden is ons gedrag. Het gedrag wat we aan anderen vertonen, ligt aan het oppervlakte van onze persoonlijkheid. En deze kunnen we beïnvloeden, maar kan ook beïnvloed worden door de omgeving.

De reden waarom we met DISC mensen niet in hokjes plaatsen is om de volgende reden: Mensen zijn echt allemaal verschillend, maar toch vertonen ze een soort vergelijkbaar gedrag. Daarom heeft DISC vier verschillende soorten gedragingen in een persoonlijkheidsmodel of kwadrantmodel gezet die je allemaal in meer of mindere mate in je hebt. Namelijk; Dominant, Invloedrijk, Consciëntieus, Stabiel. Ik leg je ze kort even uit;

Dominant; Mensen met een dominante gedragsstijl zie de omgeving als een uitdaging/inspanning. Zijn competitief, vastberaden en werken veelal onafhankelijk van anderen.

Invloedrijk; Mensen met een invloedrijke gedragsstijl zien de omgeving als ontspanning, zijn echt verbinders en vinden dat anderen aangemoedigd en geïnspireerd moeten worden.

Stabiel; Mensen met stabiel (ook wel sociaal genoemde) gedragsstijl hebben vinden het fijn als de omgeving niet te stressvol is, houden van zekerheid, samenwerken en harmonie.

Consciëntieus; Mensen met een consciëntieuze gedragsstijl zien hun omgeving als veeleisend, besteden veel aandacht aan structuur, zijn echte specialisten in hun vak en super precies.

Nu zal je je in bepaalde situaties alle gedragsstijlen wel een beetje herkennen en daarom werkt DISC met twee vragenlijstje die je laten zien welke gedragsstijlen je van nature het makkelijkste afgaan. Hierdoor leer je inzien waar je makkelijk bij kunt qua gedrag en wat je meer energie kost. Maar je hebt zo hoe dan ook allemaal in je.
Maar stel je voor dat de taken in je werk hebt die je altijd heel veel energie kosten, dan kan je je voorstellen dat dat niet optimaal voor je werkt. Maar andersom net zo met te weinig uitdaging, omdat er alleen maar aanspraak gemaakt wordt op jouw gedragsstijl die je van nature makkelijk afgaan gaat je waarschijnlijk niet happy maken op je werk. Daarom is het belangrijk dat je hierin de balans vindt en inzicht krijgt!