Werkvormen met Menskracht’ers

Nu we het hebben over andere werkvormen, willen we jullie natuurlijk ook laten zien hoe wij Menskracht’ers dit doen.  Donderdag 29 juni hadden wij een Teamdag met de samenwerkingspartners van Menskracht. Met 11 personen hebben we een inspirerende en waardevolle dag gecreëerd. Ik neem jullie graag mee in ‘onze versie’ van een Teamdag.

Onze dag begon met een uitdaging… Hoe komen we allemaal op tijd in Zwolle? We komen letterlijk uit alle hoeken van het land. De één komt met de trein, de ander met de auto en voor sommigen kon het lekker op de fiets. Maar zo zie maar dat Menskacht eigenlijk door heel het land haar mensen bij elkaar brengt. Het is gaaf om informatie en inzichten met elkaar te delen, daar worden we allemaal beter van. Ondanks dat Mariska de organisator is, doet zij dit niet alleen. Ze nodigt hierbij mensen uit om mee te denken en bij te dragen. Maar dan wel met een onderwerp waar jezelf van aan gaat.

Zo kwamen twee ‘studiegenoten’ bij het idee iets te vertellen over Positieve Psychologie. Zij hebben beide hierin een opleiding gevolgd (én zijn geslaagd, dus dat betekent taart en slingers!) en vonden het leuk om wat te delen. Hoe gaaf om van hen te mogen leren, vragen te kunnen stellen en met elkaar inzichten te kunnen delen?!

Wat toch ook altijd wel een belangrijk onderdeel is met een Teamdag is; eten! Een lekkere, gezonde lunch zorgt ervoor dat we even tijd hebben met elkaar om het over van alles en nog wat te hebben buiten het werk om. Maar ook dat we met gezonde, frisse moed de middag in konden. Daar trekken we dan ook graag de tijd voor uit…


In de middag vertelde onze collega vanuit het RMT iets over Maps Tell. Bij Menskracht werken we veel met DISC en dit is een variant erop. In één van de blogs hebben we het al eens over de landkaart gehad toen we bij Emilie in Den Haag op visite waren. Maar nu creëerde we nog meer manieren om met de DISC te werken, wat een verrijking!

De hele dag was lekker interactief, waardoor je niet alleen maar hoefde te luisteren, maar je ook letterlijk in beweging was, collega’s beter leerde kennen en vloog de dag voorbij.
Natuurlijk kost zo’n dag je energie, maar het toffe is toch wel dat je zoveel inspiratie hebt opgedaan, dat je met minstens net zoveel (of misschien nog wel meer) energie naar huis gaat! Je kunt letterlijk meteen praktisch aan de slag met alles wat je geleerd hebt. Maar je maakt het plaatjes pas echt rond, als je dan samen een nieuwe datum prikt om eens terug te blikken op de dag. Zodat het niet alleen leuke dag was, maar ook ingezet wordt in het werk wat je doet.

En dit is precies waar Menskracht in uitblinkt, het net even anders doen dan anders; praktisch en vol energie.
Als jij nu denkt; joh, na een vergadering/overleg ben ik gesloopt en ben ik blij dat het voorbij is, zodat ik weer verder kan met de orde van de dag, spreek ons dan eens aan. Wie weet kan jouw team wel dat zetje gebruiken waardoor je uit de gebaande paden gehaalt wordt en jouw team weer volop kan floreren tot een bruisend en succesvol samenwerkend team!