Wat zijn de resultaten van coaching met DISC?

Rapportcijfer voor verbinden: 8+

Je hebt nu het een en het ander geleerd over de inhoud van DISC. Maar wat levert dit nu eigenlijk op? Ik neem je graag mee in het proces van team coaching en DISC.

Het belangrijkste wat team coaching met DISC oplevert is het met elkaar inzichten krijgen in: Wat gaat ons nu goed af? Waar krijgen we energie van en welke kwaliteiten zetten we graag in? Zoals je leest gaat het team zelf aan de slag met deze vragen. Aan de hand van opdrachten worden zij op weg geholpen.

Hoe mooi is het om co-creaties te maken met ‘leer overdracht’, zodat het team het geleerde kan koppelen aan de dagelijkse praktijk en het hiermee zelf al borgt. We testen samen dingen uit. Wat werkt er goed? Waar leren we? Wat schaven we bij? Zo blijft het op de langer termijn bestaan binnen een team.

Het team krijgt extra informatie over de DISC en gaan het eigen team advies geven over de eerder opgehaalde taakwensen en de DISC profielen. Dat is spannend… Ook om je uit te spreken wat je nu écht heel graag wilt, zonder je in te houden omdat de collega die taak altijd al deed (en er vanuit ging dat het dan maar zo hoorde). Maar wanneer deze drempel opgestapt wordt ontstaan er mooie dingen!
Ook voor zo’n werkgroep is het spannend om zo goed mogelijk advies te geven. Je ben ten slotte collega’s, geen leidinggevende. Daarom stappen we bij deze opdracht uit de vertrouwde omgeving en gaan we erop uit. In een andere ruimte of lekker buiten als het weer het toe laat.

Wanneer alles uitgesproken is, vatten we het samen op een flap over. Dit krijgt dan een prominenten plek in de ruimte waar de collega’s met elkaar samen werken. Want in de waan van de dag vergeten we soms hoe we dingen alweer eens veranderd hadden.
Op deze manier integreert DISC binnen een team en kan het altijd terugpakken op deze inzichten.

Het wordt ervaren als een leuke, gezellige en leerzame dag. Ook voor ons als coaches is dat zo! Ontzettend gaaf om een heel team samen stappen te zien zetten. Na een aantal weken komen we dan ook terug op deze dag, zodat we kunnen terugblikken en vooruit kunnen kijken. Op naar een team die alle hun talent op de juiste plekken tot uiting laat komen!