Op reis

Mijn droom achterna naar..

 

Nog maar een weekje en dan mag ik op reis! Drie maanden ga ik vertoeven aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in Paraguay. Tijdens die drie maanden werk ik aan een missie die ik heb vanuit mijn geloofsovertuiging. Ik word daar opgevangen door geloofsgenoten en mag daar tijdens het vrijwilligerswerk proeven van het dagelijks leven in een totaal andere cultuur en taal. Net als veel andere Zuid-Amerikaanse landen is de voertaal Spaans. De kennis van mijn Spaans bestond ongeveer uit ‘buenos dias’ en ‘si’, dus ik ben heel hard aan het leren en oefenen gegaan. Super leuk, maar toch ook best een uitdaging. Omdat ik me daar vanaf het begin onder de natives bevind, hoop ik de taal gauw in de praktijk op te pakken. Een andere uitdaging is de huisvesting. De huisvesting die ik had kan door omstandigheden niet meer doorgaan. De status van mijn huisvesting op dit moment is: ik heb geen idee waar ik kom te wonen, er wordt voor me gezocht en ik krijg te horen dat het goed komt. Dat kan betekenen dat ik bij aankomst nog niet weet waar ik terecht kom. Best spannend maar ook een mooie les in loslaten en vertrouwen. Zowel voor mij, als voor mijn familie. Gelukkig sprak ik een ander meisje van mijn leeftijd die dezelfde reis heeft gemaakt. Zij stelde me gerust dat als ze beloven dat het goed komt, ik daar alle vertrouwen in kan hebben. Toch fijn om te weten.

 

Paraguay is wat toerisme betreft redelijk onbekend, een authentiek stukje Zuid-Amerika lees ik vaak. De hoofdstad is een van de oudste steden in Zuid-Amerika en werd door de Spanjaarden gesticht in 1537. Verder bestaat het landschap uit tropisch regenwoud. De prachtige hazen, reeën, herten en zwijnen die we hier als we geluk hebben tegenkomen bij een wandeling ruil ik voor drie maanden in tegen mogelijke ontmoetingen met aapjes, Blauw Morpho-vlinders, vogelspinnen en tapirs. Ik kijk er heel erg naar uit en ben blij en dankbaar dat ik de kans krijg om nu al, pas een half jaar na het afronden van mijn opleiding, drie maanden een sabbatical te nemen om deze droom waar te maken.   

 

Met groot vertrouwen draag ik mijn werkzaamheden bij Menskracht over aan Sasja Nas. Zij is te bereiken via sasja@menskrachtinnoveert.nl.

 

Sandra