Ondernemende (young) professional

Melissa Hidding en Danique Bosch, twee studenten die in het kader van het vak ‘Ondernemende Professional’ van hun opleiding Toegepaste Psychologie samen met Menskracht een ondernemingsplan hebben geschreven. Het doel van hun onderneming: burn-outs onder studenten verminderen door vroegtijdig symptomen aan te pakken. Een onderwerp dat in het kader van Young Professionals onze interesse heeft.   

 

Waarom?

Dat hun ondernemingsidee actueel is blijkt wel uit de vele artikelen in het nieuws over dit probleem. ‘Onlangs verscheen opnieuw een artikel dat het aantal burn-outs onder studenten van hogescholen en universiteiten toenemen. Met deze toename wordt ook de wachttijd voor psychologische hulp steeds langer, een wachttijd van 8 weken of meer is inmiddels gebruikelijk geworden’, zo schrijven Melissa en Danique. Dat de noodzaak om hier iets aan te doen er is, is duidelijk maar wat hebben Melissa en Danique bedacht om hieraan te doen?

 

Hoe?

Hun ondernemingsplan bestaat deels uit een stukje bewustwording door middel van voorlichting voor studenten wat een burn-out is, wat de symptomen zijn en wat de gevolgen zijn. Daarnaast hebben ze het idee om trainingen aan te bieden aan studenten. ‘Omdat dit buiten de school omgaat zullen studenten het makkelijker vinden de stap te nemen om hulp te vragen, bij ons worden ze niet beoordeeld en medestudenten hoeven op die manier niet te weten dat ze hulp hebben gezocht’, aldus Melissa en Danique. Vooral dat laatste vinden wij een interessante gedachte, het lijkt erop dat de taboe op hulp vragen nog altijd erg actueel is. Interessant voor nader onderzoek. Op de vraag of Melissa en Danique dit ondernemingsplan ook daadwerkelijk willen uitvoeren zijn ze kort en duidelijk, ‘nee’. Eerst wat meer ervaring opdoen past voor beiden beter in hun loopbaan geven ze aan.

 

Melissa en Danique, dankjulliewel voor de leuke samenwerking en succes met het vervolg van het bouwen aan het fundament van jullie loopbaan!  Wij, Menskracht Young Professionals, nemen dit mee in ons onderzoek naar burn-outs, stresspreventie en de behoefte van studenten hierin.