Fysiek? Online? Hybride?

Wennen na de zomer

Sportieve Challenge

Hoe mooi was het toen ik van mijn collega Sandra de vraag kreeg voor onze meeting; “Zullen we halverwege afspreken?”
We gingen nieuwe testen voor Menskracht onder de loep nemen. “Kom ik op de fiets”; appte Sandra.

Ik bedacht me geen moment. Dat is een goed idee! Sandra uit Deventer en ik uit Zwolle. ‘Den nul’ werd de plek. Ook wel bekend als het Natuur Informatie Centrum👍. We genieten van het telkens afspreken op andere plekken. Het prikkelt op een positieve manier de zintuigen. Zeker als we buiten kunnen zijn en bewegen.

Wennen aan anders werken

Op de fiets liet ik mijn gedachten de vrije loop. Wat moest iedereen wéér wennen viel me op en ik ook! Dit keer van de drukte. Ik kwam net van ROC Zwolle (Deltion) vandaan en het duizelde mij ook van al die drommen studenten. Het was ook weer schakelen van online sessie naar voldoende ruimte hebben tussen fysieke afspraken in. En dan ook weer in de file staan… Ik voelde mij net een hijgend hert.

Herkenbaar?

“Wat hebben we als mens toch een fantastisch aanpassingsvermogen enerzijds en wat moeten we toch massaal ook weer de tijd nemen om te wennen aan andere omstandigheden”; mijmerde ik fietsend.

Bij veel teams merk ik de haast en daarmee de verhoging van de werkdruk bij het opschalen naar fysiek werken. Een aantal zegt ook; ”Ja, dat online werken was eigenlijk best relaxt, al miste ik mijn collega’s wel”.

Nu is het tijd voor nieuwe balans

Het geleerde uit de Corona-perikelen behouden en de nieuwe mogelijkheden weer integreren.
Wat zijn we er weer druk mee… 😅.
Voor sommige is het fijn en soms hard nodig om even een check-rondje te doen met; “Hoe zit je er eigenlijk bij?”.
Een ander zegt: “Zonde van de tijd, want er staat al zoveel op de agenda!”
Verschillende signalen en verschillende behoeften? Communiceer jij dit goed voor jezelf?

Vrije geest komt met andere oplossingen👍

Mij helpt het juist als ik tegengas kan geven als ik druk ben of gestrest.
Juist wél de fiets pakken of juist wél gaan wandelen, ook al kost dat meer tijd. Het effect daarna is een vrije geest…
De gedachten op de heen weg zijn vaak veel. Op de terugweg komt er altijd ruimte!
Er dienen zich oplossingen aan op ingewikkelde vraagstukken die ik de heenweg niet had kunnen bedenken.
En elke keer ben ik daar verwonderd over.

Trouwens…

Laat de duurzame inzetbaarheidstest nu door onze eigen test fase zijn gekomen!
Hierover binnenkort meer als we het gaan integreren in onze productlijn!

Enne zelf met een rode boei teruggekeerd in Zwolle, kreeg ik dit bericht van Sandra;
“ Even afkoelen en een duik in de IJssel nemen.”

Lang leve onze vrijheden!

 

 

 

 

Mariska Broekman