Wat wil jij later worden?

Wat wil jij later worden? Het is een vraag die je als kind waarschijnlijk heel erg vaak hebt gehoord. En het leuke daaraan was dat niemand je erop vastpinde als je zei dat je graag prinses of profvoetballer wilde worden.
Want ach het waren kinderdromen en er werd niet van je verwacht dat te gaan realiseren op jonge leeftijd.

Wat wilde jij als kind worden?
In hoeverre is daar iets van uit komen?
En wanneer er niets vanuit gekomen is, waarom is dat denk je zo?

Het is ontzettend leuk om hier eens de rode draad in te zoeken. Vaak valt het op dat er nu in het werk of privéleven verschillende aspecten terugkomen. Zo wilde ik altijd kapster en danseres worden. Beide zijn te herleiden naar dat wat mijn moeder deed. Maar ook zitten er verschillende aspecten in die nog steeds terugkomen in mijn leven. Dansen doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Het kappersvak heb ik aan mij voorbij laten gaan. Maar nog steeds vind ik het fijn om er voor een ander te zijn, met hen een praatje te maken en dingen te creëren.

Als kind is het zo makkelijk om alle dromen hardop te zeggen, nu je ouder bent zitten daar vaak beperkende gedachtes op. Het is niet realistisch of daar kan je geen geld mee verdienen. We kunnen heel wat redenen bedenken.
Maar soms is het mooi om even terug te gaan naar het kind in jou en eens weg te dromen bij de dingen die in je opkomen, realistisch of niet. Want dat wakkert het vuurtje in je aan en zorgt ervoor dat je stappen zetten.

Vind je het leuk om eens verder praten over jouw dromen die je vroeger had of nog steeds hebt? Laten we samen dan op onderzoek uit gaan hoe wij deze dromen gericht op jouw loopbaan kunnen realiseren.

If you can dream it, you can do it!