Loopbaanportret: Dromen die uitkomen

Loopbaan van Lisanne van der Zwet

Haar verhaal over dromen, skileraar zijn, zoeken en doorgroeien naar teamleider

Lisanne: “De talentencheck in 1 dag is een groot cadeau voor iedereen: HET IS JOUW DAG!”

 

Het is donderdag 13 juni als ik arriveer in het mooie Leiden. Ik heb een afspraak met Lisanne, ‘mijn’ loopbaankandidate die ik begeleidde in het voorjaar van 2018. Lisanne werkt voor Achmea, bij het bedrijfsonderdeel Eurocross. Eurocross staat voor o.a. medische/reishulpverlening & pech en ongevalshulpverlening.

Ik kom in het gekleurde lichte gebouw van Achmea en opvallend is de grote klantvriendelijkheid bij de receptie. Dat is een prettig entree!

Afgelopen maart schoot Lisanne me opeens weer te binnen. Hoe zou het met haar zijn en welke stappen zou ze hebben gezet? Ik stuur haar een mailtje. Haar mailtje terug deed me besluiten Lisanne te bezoeken om een loopbaanportret van haar te maken:

“Ik heb zeker een stap gezet. Deze zomer heb ik intern gesolliciteerd als teamleider en intussen vervul ik deze functie alweer bijna een half jaar. Het bevalt me heel goed als leidinggevende. Het leuke is dat ik de bouwstenen uit de loopbaancheck nog steeds gebruik. Het is zo’n fijn lijstje van dingen waar ik goed in ben. Ik krijg in deze functie veel ruimte om die talenten in te zetten”.

 

Achtergrond Lisanne en terugblik op de Talentencheck in 1 dag

Door een Verder Coach binnen de organisatie kreeg Lisanne als tip de Talentencheck in 1 dag bij Menskracht te gaan doen. Lisanne wilde haar mogelijkheden verkennen en duidelijk krijgen wat ‘haar rode draad’ is.

Na het VWO wist Lisanne niet zo goed wat ze wilde qua opleiding. “Iets met mensen”, bracht haar naar de opleiding Psychologie aan de Leidse Universiteit. Hier studeerde ze in 2011 af. Sinds 2001 heeft ze diverse functies bekleed in het sociale gebied. Begeleiding van jongeren met een PGB, als vrijwilliger gewerkt bij de dagbesteding voor mensen met een psychische stoornis in Nieuw-Zeeland, vakantiekampen georganiseerd.

In 2012 liet ze haar droomwens in vervulling gaan: skilerares zijn bij een skischool in Oostenrijk voor drie seizoenen. Lisanne vertelt dat toen ze zelf nog kind was ze zich al voorstelde dat ze skilerares was: “met zo’n sliertje kinderen achter me aan”. In de zomer 2014 ging ze het combineren met Eurocross.

“Elke zomer zoekt Eurocross hulpverleners die goed hun talen spreken. Dit leek me leuk en leerzaam en ben gebleven. Ik kreeg ook meer behoefte aan vastigheid”.  In de functie stond ze mensen te woord die medische of technische hulp nodig hadden. Een pittige job. Het vroeg ook veel van haar gesprekstechnieken. “Telefonische hulpverlening is echt een vak”.

Haar toenmalige leidinggevende heeft haar vervolgens gevraagd of ze wilde solliciteren voor de functie van kennisspecialist. Deze leidinggevende openende haar ogen. Lisanne zelf twijfelde of ze het wel kon. De ondersteuning van deze leidinggevende maakte dat Lisanne kon groeien: “Ze waardeert me, geeft me feedback en op deze manier kan ik me in een veilige omgeving ontwikkelen”.

In 2016 begon ze aan deze functie. De proceskant vond ze heel interessant, de operationele kant was soms te ongestructureerd voor haar en hier liep ze op leeg.

Vanuit het DISC voorkeursprofiel en andere oefeningen kwamen we uit op voorkeuren behorende bij haar CS profiel: feiten, complexiteit, processen, mensen en team. Vertaald in functies kwamen we uit op mogelijkheden als projectleider, SCRUM,  verandermanager, vitaliteitsbegeleiding.

 

Hoe is het nu met Lisanne?

Vol trots laat Lisanne mij de afdelingen met de teams zien. Opvallend is de rust die op de afdelingen heerst; terwijl ze wel een alarmcentrale bedienen. Lisanne zit op haar plek en straalt. Ik straal met haar mee.

Ze vertelt over de expertiseteams, wat je goed moet kunnen, opleidingsachtergrond van de mensen en de stressbestendigheid. Ook laat ze trots een complimentenbord zien op de afdeling. “Dit krijgen mensen niet op de ‘gewone’ afdelingen”. Het hangt vol met persoonlijke kaartjes van verzekerden. Zij weten als geen ander hoe heftig het kan zijn als er erge dingen gebeuren op vakantie. Mensen zijn zeer dankbaar voor de hulp die ze dan krijgen.

Lisanne houdt van haar flexibele werktijden tussen 8.30-23.00 uur ‘s avonds. “Zondag heb ik mijn vaste vrije dag, want dan hockey ik! Verder vind ik het heel leuk om soms op vrijdagavond of zaterdag te werken. Het zit zo ingebakken in de mens; dan heerst er nog steeds een weekend gevoel op de afdeling”. Met haar loopbaanwensen zit ze helemaal op haar plek. Het teamleiderschap gaat haar vrij natuurlijk af. “Vind je het niet moeilijk mensen op hun gedrag aan te spreken?”, vraag ik.  “Nee, helemaal niet”, lacht ze: “Ik ga uit van afspraken waaraan je je houdt, is dit niet het geval dan vind ik het logisch om mensen daarop aan te spreken”.

 

Wat gebeurde er na de Talentencheck in 1 dag?

Ze vertelt dat de Talentencheck haar veel gebracht heeft. “Het heeft me loopbaaninzicht gegeven en ook het DISC voorkeurenonderzoek moet ik nog vaak aan denken. Ik ervoer mijn hoge score op C (Consciëntieus), als belemmerend voor mijn werk”, vertelt ze. “Ik begeleidde in mijn vorige functie de zomerkrachten en dat was altijd enorm ad hoc. Dit past niet bij mijn gestructureerde voorkeur. Ik werd er onrustig van en kon niet de diepgaande kwaliteit leveren waar ik voor ga. Dit was overigens ook niet nodig bij de functie. Door inzicht met behulp van de DISC besefte ik dat het gewoon niet zo goed paste, dat ik MIJN talent hier niet in kwijt kon.

De bouwstenen (de verzameling van opvallende woorden die uit de dag naar voren komen) paste ook niet bij de toenmalige omgeving. Het gaf me rust dat ik niet bij mezelf hoefde te zoeken, als diskwalificatie. Het gaf me aan dat ik toe was aan een functie met omstandigheden die beter bij MIJ PASSEN. Ik wilde graag een combinatie tussen mensen begeleiden (S voorkeur) maar zeker ook het toegevoegde waarde hebben op het gebied van procesverbetering (C voorkeur)’’.

Na de loopbaancheck in maart 2018 gebeurde er in de actie nog niet zoveel. Eurocross gaat dan het hoogseizoen in en het piekt gedurende de hele zomervakantie. Lisanne werd volledig door de waan van de dag geleefd.  Midden in die drukke periode ging een teamleider weg.

“Dit zette mij aan het denken… wat wist ik over deze functie? Was het de combinatie waarbij ik voldoende aandacht voor de mens zou hebben, maar waar ik ook ruimte zou blijven houden voor de inhoud? Had ik naast leidinggeven ook voldoende tijd om projecten op te pakken?”. Lisanne besloot een gesprek aan te vragen. Het leuke is dat ze door meerdere collega’s uit het team gevraagd werd of zij ging solliciteren op de functie.

Lisanne kreeg de informatie die ze wilde horen: er was voldoende ruimte voor projecten en eigen regie! Ze besloot officieel te solliciteren. “Ook toen kwam me de Talentencheck goed van pas. Ik kon heel goed uitleggen waar mijn kwaliteiten lagen en waar ik warm voorliep”.

Per 1 oktober 2018 werd Lisanne benoemd tot teamleider. Ze heeft 14 mensen in haar eigen team en draait daarnaast onderzoeks- en verbeterprojecten.

 

Welke tools kreeg je als teamleider?

“Toen ik startte als teamleider heb ik een inwerkprogramma gekregen en direct gesprekken gepland met mijn medewerkers om kennis te maken. Duidelijk verwachtingen bespreken, vind ik prettig. Ik zit altijd tussen ‘mijn’ mensen op de afdeling, dus ben makkelijk aanspreekbaar. Wat ik ook heel leuk vond is dat ik de organisatie breder heb leren kennen door het inwerktraject. Achmea is natuurlijk veel groter dan onze relatief kleine afdeling Eurocross. Ik ben naar een tweedaagse geweest voor nieuwe teamleiders. Je kreeg hier allerlei informatie over andere afdelingen, maar we hebben ook bijvoorbeeld samen een boks workshop gedaan. Daarnaast is het een must dat iedereen een verzuimtraining volgt, gericht op gedragsverandering. Ik merk dat ik veel opleidingen ter beschikking heb. Leidinggevende als coach en leidinggevende als groepscoach bijvoorbeeld, dit ga ik later in de tijd volgen”.

 

Hoe zit het met talentbegeleiding en je eigen medewerkers?

“In ons callcenter is het best lastig je eigen regie te pakken, er is zelden tijd iets samen te doen of even te reflecteren. Het voordeel is dat het veel focus geeft. We richten ons nu op één focus punt in plaats van vroeger op wel negen te gelijk. Dit geeft veel meer resultaat.

Ik heb zelf altijd inspirerende leidinggevenden gehad die gericht waren op talentbenutting. Dit probeer ik nu ook te doen. We kijken naar talenten, wensen, teamdoelen en hoe we ‘draken’ om kunnen zetten”.

 

En tot slot.. je passie skiën

“Nou, winter blijft altijd voor de zomer gaan”, lacht Lisanne. “Ik heb toen al mijn droom waar gemaakt als skileraar en nu ga ik minstens twee keer per jaar skiën met mijn vriend en vriendinnen”.

 

Mariska Broekman

Menskracht